Kommuneoverlegen er stadig mer optimistisk med tanke på Bardufoss-koronaen:

Fortsatt ingen indikasjon på ukontrollert smitte

34 personer er registrert koronasmittet knyttet til det utbruddet knyttet til Bardufoss videregående skole som nå har pågått i drøyt to uker. Men kommuneoverlegen håper å kunne avblåse testinga denne uka.

OPTIMIST: Kommuneoverlege Vidar Bjørnås ser nå tegn til at koronautbruddet knyttet til Bardufoss videregående skole er å ferd med å flate ut. œm det nå ikke kommer flere positive tester, kan testregimet ved skolen bli avviklet i slutten av uka.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Ja, jeg er enda litt mer optimistisk nå enn det jeg var i forrige uke. Jeg har ikke fått tilbakemelding om noen positive prøver hos de elevene som testet seg mandag morgen, og dersom det også ser bra ut etter testrunden torsdag vil vi vurdere å avslutte testinga, sier kommuneoverlege i Bardu og Målselv, Vidar Bjørnås.

Én ut og én inn

Bjørnås konstaterte mandag formiddag at det fortsatt er 31 elever ved Bardufoss videregående skole som har testet positivt siden utbruddet startet i uke 36, og i tillegg er det altså tre definerte nærkontakter av disse.