Ingen ukontrollert smitte avdekket i Målselv:

– Vi er optimistisk nå

28 elever og to nærkontakter er nå registrert smittet i tilknytning til koronautbruddet på Bardufoss videregående skole. Men kommuneoverlegen er optimist med tanke på å få slått ned utbruddet, for de seneste testene har ikke avdekket smitte i nye klasser eller miljøer.

OPTIMIST:  Ingen ukontrollert smitte er avdekket, og det gjør at kommuneoverlege Vidar Bjørnås nå er optimistisk med tanke på å få slått ned koronautbruddet tilknyttet Bardufoss videregående skole. 28 elever og to nærkontakter er nå registrert smittet i tilknytning til utbruddet.   Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Ja, vi er optimistisk nå, for denne uka har vi avdekket smitte kun relatert til to klasser på skolen, sier kommuneoverlege Vidar Bjørnås.

Onsdag kveld kom det ytterligere én positiv prøve tilknyttet en klasse der det allerede var avdekket smitte tidligere, og det betyr at i alt 30 elever og nærkontakter er registrert smittet i tilknytning til utbruddet. Men torsdagens omfattende selvtesting av elevene i sju klasser ved skolen avdekket ingen nye positive prøver, og det innebærer at tre av disse klassene nå er tatt ut av testregimet.