Tilgang til lader vil være et viktig premiss for valg av feriemål

Dersom tilbudet var der, ville åtte av ti elbilister ladet på turistdestinasjoner i sommer. Dette kom fram i Norsk elbilforenings undersøkelse blant elbilister som ferierte med elbilen sin.

Når bruktbilsalget skyter fart og målet om kun nullutslippsbiler i nybilsalget er nådd, vil ladetilgang være en viktig premiss for valg av feriemål.  Foto: Ole Berg-Rusten

nyheter

– Nå må norske hotelleiere og de som driver mange av de flotte turistattraksjonene i Norge, kjenne sin besøkelsestid, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. Veksten av elbiler på norske veier, er formidabel. Når bruktbilsalget skyter fart og målet om kun nullutslippsbiler i nybilsalget er nådd, vil ladetilgang være en viktig premiss for valg av feriemål.

Sommerferien 2021 ble nok en gang Norgesferie for mange som ellers drar utenlands. Flere enn før brukte bilen på ferie og enda flere kjørte elbil. Innlandet, Vestland og Viken var fylkene flest elbilister ferierte i, og hele 98 prosent benyttet seg av hurtiglading på veien. Lik fjoråret, sommeren 2020, var det mange som opplevde å stå i kø for å lade - så mye som 72 prosent, og hele sju av ti hadde opplevd å komme til en lader som ikke virket.