Frp skylder nedgangen i Troms på ett parti: – De burde heller ha samarbeidet med oss enn «avgifspartiene»

Frp gikk ned over 4 prosent i Troms, og fylkeskandidatene mener velgerne har forsvunnet til Senterpartiet.

MISTET VELGERE TIL SP?: Fremskrittspartiets Ida Gårseth Hov og Kristian P. Wilsgård kom ikke inn på Stortinget. Under mandagens valgvake i Tromsø antok begge to at Senterpartiet har stjålet velgere fra Frp.   Foto: FOTO: HELGE SKOG

nyheter

Kun styringspartiet Høyre gikk mer tilbake i Troms enn Fremskrittspartiet i årets stortingsvalg. Frp gikk i Troms 4,1 prosent tilbake sammenlignet med 2017-valget, til et resultat på 14,11 prosent. Nasjonalt var partiets nedgang på 3,5 prosent.

På tross av nedgangen sier Fremskrittspartiets tre toppkandidater i Troms seg fornøyd med valgkampen de har lagt bak seg. Per-Willy Amundsen blir igjen partiets ene stortingsrepresentant fra fylket.