Bygger ny kai til 3,2 millioner: – Stort potensial for utvikling

Stiftelsen Gamle Gibostad har nylig inngått kontrakt med BME Johnsen AS om bygging av ny kai i Gamle Gibostad. Tiltaket har ei ramme på om lag 3,2 mill NOK, og det eies og gjennomføres i den lokale frivilligheten gjennom stiftelsen.

Med ei ny kai sikres adkomsten til og fra havet i det verneverdige området «Gamle Gibostad».  Foto: Kato Fredriksen

nyheter

Stiftelsen skal nå rive den gamle, og bygge ny kai på om lag i 160 m² tilknytning til brygga Materialhandelen, og det skal skje etter såkalte antikvariske retningslinjer. Det blir også bygget utvendig tilkomst til kaia med en gangvei på pæler på utsiden av Materialhandelen. Tiltaket har fått tilsagn på støtte av Riksantikvaren gjennom Troms og Finnmark fylkeskommune, Kulturminnefondet, Stiftelsen UNI, samt Senja kommune.

– Med ei ny kai sikres adkomsten til og fra havet i det verneverdige området «Gamle Gibostad». Materialhandelen vil få større bruksverdi og nord i Gisundet blir det med dette tiltaket betydelig utvidet og etterlengtet kapasitet for beredskapskai, liggekai, gjestekai og nødhavn, skriver stiftelsen i en pressemelding.