Flere smittede elever ved skolen i Finnfjordbotn

Totalt er det per lørdag kveld fem smittede elever ved den videregående skolen i Finnfjordbotn.

SMITTEUTBRUDD: I helgen er det flere smittetilfeller ved den videregående skolen i Finnfjordbotn.  Foto: Carina Hansen

nyheter

I forbindelse med smittetilfellet tilknyttet skolen i Finnfjordbotn som ble meldt fredag kveld, har det lørdag vært drevet omfattende smittesporing og testing. Det er avdekket ytterligere fire smittede elever ved samme skole, opplyser Senja kommune.

– Elevene tilhører ulike linjer og trinn og det er derfor utfordrende smittesporing i forbindelse med dette utbruddet. Ingen av de smittede oppholder seg i Senja kommune nå, skriver kommunen i en pressemelding.

Det har lørdag vært testet 86 personer og man venter enda på svar på mange av disse.

Smittesporing og testing fortsetter også søndag. Teststasjonen er åpen fra klokken 11. Timebestilling gjøres fortrinnsvis på nett men det er også mulig å ringe teststasjonen mellom kl 11 og 13 dersom man trenger hjelp til dette.

Testing søndag er forbeholdt personer som er tilknyttet dette utbruddet. Dette på grunn av at det er svært stort trykk på teststasjonen nå. Det er altså ikke anledning for andre med symptomer å teste seg denne dagen. De bes bestille seg time mandag 6/9.

– Dette smitteutbruddet er en påminnelse om at pandemien ikke er over enda og det er derfor viktig at man tester seg hvis man har symptomer som kan være tegn på covid-19 sykdom. Også ved milde symptomer og uavhengig av vaksinestatus, skriver kommunen.