Senterpartiet med sjupunktslovnad om Forsvaret:

– Norge skal være NATO i nord

De kvakk til da sjefen for forsvarsstaben i en debatt under Arendalsuka sa at Norge i dag ikke er NATO i nord. Nå går de til valg med en lovnad om at dette skal endres dersom Senterpartiet kommer i regjering.

HERE COMES THE SUN? Det var ikke helt Beatles-tilstander da Senterpartiet presenterte sine forsvarslovnader på Bardufoss i går. Men Toralf Heimdal (t.v.), Liv Signe Navarsete, Sandra Borch og Bengt Magne Luneng lover i alle fall at Sp i regjering skal kjempe for å bygge opp et nasjonalt forsvar som gjør at Norge i framtida skal kunne kalle seg NATO i nord  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Jeg trodde faktisk det var opplest og vedtatt at Norge skal være NATO i nord, og derfor var det oppsiktsvekkende av sjefen for forsvarsstaben, Elisabeth Natvig, under Arendalsuka slo fast at det ikke er slik i dag. Etter åtte år med Høyre-regjering kan altså ikke Norge hevde at vi er NATO i nord, og dette er da konsekvensen av en politikk der vi ikke har satset nok på å bygge opp vårt nasjonale forsvar. Dermed må våre allierte i større grad gjøre oppgaver for oss i fredstid, og dette bidrar igjen til økte spenninger. Slik kan det ikke fortsette, sier Liv Signe Navarsete.

Senterpartiets forsvarspolitiske talsperson har selv bestemt seg for å ikke ta gjenvalg til Stortinget etter 16 sammenhengende år som folkevalgt til nasjonalforsamlinga, men tirsdag var hun i Indre Troms for å presentere partiets forsvarslovnad og gi støtte til de partifellene i Troms som nå kjemper for å gi partiet minst én stortingspreresentant fra forsvarsfylket i nord.