Her fikk 20 parkeringsbot på samme dag: – Som å jage turistene ut av bygda

Torsdag ble nærmere 20 parkeringsbøter utstedt, og i går var det ny runde med kontroller. – Det kan ikke fortsette slik, sier Halvar Larsen, som frykter at fjellturistene vil utebli dersom det ikke blir ei rask løsning på problemet.

OPPGITT: Kjøpmann Halvar Larsen er oppgitt over at turistene som kommer til Fjorgård blir møtt med bøter som følge av manglende parkeringsplasser. Nå krever han ei snarlig løsning, og oppfordrer kommunen til å droppe soneparkeringa inntil ei mer langsiktig løsning foreligger.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Parkeringsproblematikken i Senja-bygda som er startsted for populære turmål som Segla og Hesten, er like enkel som den er komplisert. Enkel fordi de som nå blir bøtelagt parkerer ulovlig i den parkeringsforbudssonen som gjelder langs hele den kommunale veien gjennom bygda. Og komplisert fordi det ikke er i nærheten av å være nok parkeringsplasser til alle som ønsker å bruke bygda som utgangspunkt for sitt turmål på ukedagene. For etter skolestart er det ikke lenger mulig å parkere på den fotballbanen som ligger inne på skoleområdet, og med det er det ikke mange offentlige parkeringsplasser igjen i bygda.

– Vi gikk fra 200 parkeringsplasser til 20 på ukedagene etter at skolen startet, og det er klart at det da blir problemer når det fortsatt strømmer på med turister her, sier styreleder Magne Richardsen i Segla parkering, selskapet som i fjor ble opprettet for å få mer orden på parkeringa i den populære turistbygda.