Kan bli en utfordrende tid når skolene åpner

Med endra rutiner i skole og barnehage ved korona-utbrudd blir belastningen på det kommunale apparatet større, sier smittevernlege i Målselv og Bardu, Vidar Bjørnås. Influensa og barnesykdommer kan øke med åpning av samfunnet.

IKKE AUTOMATISK KARANTENE: Barn i skole og barnehager skal ikke lengre automatisk i heime karantene ved covid utbrudd når skolene åpnes. Kun de som smittes må det. Andre skal hurtigtestes.  Foto: Gorm Kallestad

nyheter

Regjeringen kom mandag med nye regler for hvordan smitte av covid skal møtes når skoler og barnehager igjen åpner etter ferien. Allerede er SFO, skolefritidsordningen i gang igjen.

– Jeg tror nå at oppsporingen av smitte blir mer komplisert etter hvert som samfunnet åpner opp og skolene starter for fullt. Testingen og smitteoppsporingen kommer til å bli nokså stort i den første perioden, sier smittevernlege i Målselv og Bardu, Vidar Bjørnås.