Doktorgradsstudenter slipper ikke inn i Norge: – Meningsløst

32 doktorgradsstudenter på UiT kommer seg ikke inn i Norge. Dette rammer oss som forskningsinstitusjon, sier rektoren.

REAGERER: Rektor ved UiT, Dag Rune Olsen, reagerer på at utenlandske doktorgradsstudenter ikke kommer inn i landet.  Foto: Svein Harald Lian

nyheter

Når Universitetet i Tromsø starter opp semesteret er det med 600 ferske, internasjonale studenter. Rektor, Dag Rune Olsen, er fornøyd med at de får komme i gang med studiet. Samtidig har han problemer med å forstå hvorfor 32 internasjonale doktorgradsstudenter ikke får lov å komme inn i Norge.

– Dette har stor betydning for studentene. Prosjektene de jobber i er tidsbegrenset og pengene i prosjektene går ut. I tillegg svekkes vi som forskningsinstitusjon når prosjektene stopper opp, sier Olsen.