Nå er sommeren endelig tilbake: – Skal man ta seg et bad er dette helgen

Endelig kommer det en helg med varme. Skal man bade er tidspunktet nå, mener statsmeteorologen. I Arctic Race etappe to blir det derimot regn og torden.

BACKFLIP FRA BRYGGA: Med snødekte Kvaløyfjell i bakgrunn kaster de tre tøffe typene seg i det iskalde vannet. En guttegjeng tar sats. Etter plasket kan tilskuerne høre remser av nordnorske banneord. Bildet var tatt tidligere i sommer da det var ordentlig varmt. Nå kommer endelig sommeren tilbake.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Nå er jo sommeren rett og slett i anmars igjen, og det kan jeg jo tenke meg at folk gleder seg over, sier statsmeteorolog Pernille Borander ved Meteorologisk Institutt i Tromsø.

Det kan kjennes lenge siden sommeren sist var i Tromsø. Den siste skikkelig varme dagen var 27. juli med 19,6 varmegrader. Før det må man helt tilbake til 7. juli for å finne en dag Tromsø hadde over 20 varmegrader, ifølge statsmeteorologen.