Ønsker gratis SFO: – Prisen fører til en dobbel negativ effekt

Senja kommune har lavere deltakelse på SFO enn alle de andre kommunene i Midt-Troms, og blant det laveste i hele landet. SV mener det er en klar sammenheng mellom pris og deltakelse, og lover derfor at tilbudet skal bli gratis dersom de kommer i regjering.

LOVER: – Dette går vi til valg på, så det er et løfte, sier Torgeir Knag Fylkesnes om gratis SFO over hele landet.   Foto: Petter Egge

nyheter

I Senja kommune er det hele 69,7 prosent av alle barn fra 1. til 4. klasse som ikke deltar i skolefritidsordningen (SFO). Dette er den laveste deltakelsen av kommunene i Midt-Troms, og blant det laveste i hele landet. Gratis halvdagspass på SFO er derfor én av to velferdsreformer SV går til valg på.

– Hvorfor er det så lav deltakelse på SFO i Senja kommune?