Senja kommune har fått status som nasjonalparkkommune:

– Dette er noe vi har jobbet lenge for

Senja kommune har nå som en av 31 kommuner i Norge offisielt fått status som nasjonalparkkommune. I tillegg ønsker kommunen å etablere et såkalt "nasjonalparksenter".

GODE NYHETER: Senja kommune er nå en av 31 kommuner i landet som har status som nasjonalparkkomune. Dette innebærer en egen markedsføringsstrategi, samt et ekstra ansvar for å verne om naturen i området. Det kunne nasjonalparkforvalter Ingve Birkeland (t.v.), styreleder i Ånderdalen nasjonalparkstyre, Line Miriam Haugan (midt i bildet), virksomhetsleder for plan og utvikling i Senja kommune, Wenche Pedersen (nr. to f. v.) og ordfører i Senja kommune, Tom-Rune Eliseussen (t. h.) fortelle mandag formiddag.   Foto: Petter Egge

nyheter

Mandag formiddag ble det holdt pressekonferanse på Sážža Senja natur og kultursenter med ordfører i Senja kommune, Tom-Rune Eliseussen, styreleder i Ånderdalen nasjonalparkstyre, Line Miriam Haugan, nasjonalparkforvalter Ingve Birkeland og virksomhetsleder for plan og utvikling i Senja kommune, Wenche Pedersen tilstede.

– Dette er noe vi har kjempet for i mange år, som nå endelig er realisert!, sa styreleder Haugan stolt da hun presenterte nyheten.