UP-sjefen er positiv til mer trafikksikre veier, men bilister i Troms har likevel blitt bøtelagt for over 2 millioner kroner i år

I sommer er både norgesferierende og utenlandsturister på plass på veiene i Troms. Hittil i år har lokale og tilreisende betalt over to millioner kroner i bot i Troms politidistrikt.

FORNØYD MED SOMMERTRAFIKKEN: UP-sjef Geir Marthinsen er fornøyd med sommertrafikken hittil i år.  Foto: Privat

nyheter

– I år ser vi at det er flere som legger turen lenger nord enn til Lofoten. Jevnt over har sommertrafikken gått bra. Vi har hatt mye kontrollaktivitet, og vi har ikke hatt så mange grove overtredelser, sier distriktsleder Geir Marthinsen i Utrykningspolitiet (UP), til iTromsø.

I fjor ble ti personer i Troms politidistrikt fratatt lappen etter å ha råkjørt forbi en automatisk trafikkontroll, altså en fotoboks. Så langt i år ligger tallet på seks, og fem av overtredelsene skjedde i Tromsø..