Advarer mot potensielt dødelige medikamenter på avveie

Politiet ute med advarsel til lokalbefolkningen på Finnsnes.

ADVARER: Bjørn Pedersen, leder for etterforskningsenheten på Finnsnes, advarer folk mot farlige medikamenter på avveie etter tyveri fra legevakten.   Foto: Carina Hansen

nyheter

– I går mottok politiet en melding om en stjålet utrykningskoffert fra Finnsnes legevakt. Selve kofferten er funnet, men det mangler en del medikamenter i den. Legevakten påpeker at noen av de medikamentene som er stjålet kan være farlige å innta når man ikke har medisinsk kunnskap. Det er snakk om blant annet hjertemedisin og sterkt smertedempende medisin, forteller Bjørn Pedersen ved lensmannskontoret på Finnsnes.

– Politiet ønsker derfor å advare mot bruk av disse medikamentene.

Saken etterforskes, men politiet har ikke funnet ut hvem som står bak. Lensmannskontoret er bekymret for at disse kanskje spres i miljøet på Finnsnes eller omegn, derfor ønsker de å formidle at det i verste fall kan være livstruende å innta disse medikamentene dersom man ikke vet hva man gjør – altså har medisinsk utdanning.

– Det er nærliggende å tro at det er noen som er interessert i innholdet i kofferten, men det vil etterforskningen vise, sier Pedersen.