Inger og Roald mistet en sønn og fikk hjem ei datter etter 22. juli-terroren:

– Vi har kjent på både bunnløs sorg og vanvittig glede

"Sorgen og gleden de vandrer til hope" heter det i salmen. Få har kjent den sannheten sterkere enn Inger og Roald Linaker.

ET GODT LIV:  Inger og Roald Linaker mistet sønnen Gunnar, men fikk hjem dattera Hanne etter Utøya-terroren for ti år siden. I ettertid har de levd med både sorgen over Gunnar og gleden over Hanne, og de har tatt på alvor at det å hjelpe Hanne har vært deres viktigste oppgave i livet. Og ti år etter hendelsen slår de fast at de har et godt liv.   Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Ja, vi har kjent på både bunnløs sorg og vanvittig glede. På den ene sida bunnløs sorg og fortvilelse over at vi mistet Gunnar. Og på den andre sida vanvittig glede over at Hanne kom fra den øya i live. Men da vi sto der og måtte forholde oss til at Gunnar ikke kom til å overleve, ble det veldig klart for oss at vi hadde én misjon videre. Og at det var å hjelpe Hanne og å være foreldrene hennes.

Det sier Inger Linaker. Sammen med ektemannen Roald har hun kjent på den bunnløse fortvilelsen som ligger i det å miste sitt aller mest dyrebare, men for dem ble det også en dualitet i den bunnløse sorgen. For dattera Hanne overlevde og kom seg hjem fra Utøya. Og det hun trengte aller minst var jo foreldre som gikk til grunne i sorgen. Derfor har det vært ti år med ekstreme følelsesmessige motsetninger for Inger og Roald. Men de har kommet seg hit. Og de slår fast at de har gode liv.