Hanne overlevde selv – men mistet broren sin som følge av terroren på Utøya:

– Jeg har måttet erkjenne at jeg er skadet for livet

Hanne Linaker kom seg selv fra Utøya med livet i behold, men har måttet lære seg å leve med at terroren tok livet av broren. Og ja, hun kjenner stadig på at det er vanskelig.

ENGASJERT: Som både overlevende og pårørende etter 22. juli-attentatet, har Hanne Linaker hatt en tøff kamp for å komme seg dit hun er ti år etter. Men hun står på beina, og på 10-årsdagen holder hun tale under minnemarkeringa på Setermoen.  Foto: Privat

nyheter

– Det å være på Utøya 22. juli var i seg selv en så ekstrem opplevelse at det nok ville ha forandret meg. Men det ble så veldig mye mer når jeg også måtte leve med at jeg ikke hadde en bror lenger …

Hanne var bare 17 år 22. juli 2011. På Utøya var hun for å dele tid og få opplevelser med venner og meningsfeller fra både heimbygda og resten av landet, og ti år etterpå vet vi hvordan det gikk. Hanne er blant de som overlevde etter at terroristen gikk inn for å drepe flest mulig, men det er ikke storebroren hennes. Gunnar døde dagen etter terroranslaget, og det gjorde han av skadene han ble påført på den skjebnesvangre dagen.