Arne var fungerende ordfører i Bardu 22. juli 2011:

– En helt grusom følelse å tenke tilbake på

Han skulle bare fungere som ordfører i noen late feriedager mens ordføreren var bortreist. Noen dager før hadde han ønsket en gjeng unge partifeller god tur på sommerleir til Utøya, og Arne Nysteds verden var egentlig veldig i vater. Men så kom 22. juli.

GRUSOM FØLELSE:  Arne Nysted var fungerende ordfører i Bardu 22. juli 2011 og i de krevende dagene som fulgte. Han ser tilbake på ei grusom tid, men også ei tid der lokalsamfunnet han lever i, er glad i og har vært ordfører for viste seg fra sin aller beste side.   Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– På ettermiddagen fikk jeg jo høre om bomba som var gått av i regjeringskvartalet. Det var ille nok, og for meg handlet det da først og fremst om å få tak i kona mi som var i Oslo. Jeg fikk heldigvis bekreftet at alt sto bra til med henne, men så begynte det altså å tikke inn meldinger om at det var skyting på Utøya. Jeg visste jo at vi hadde mange der, for jeg hadde selv ønsket en gjeng glade AUF-ere god tur på leir. De gledet seg veldig, og de så fram til dette pusterommet før vi sammen skulle ut i valgkamp forut for det forestående lokalvalget i september . . .

Arne Nysted (67) har forberedt seg til praten han har sagt ja til forut for 10-årsmarkeringa av den svarte dagen da to Bardu-ungdommer mistet livet. Og flere fikk opplevelser det burde være en selvfølge at alle skulle være foruten. Men det blir vanskelig når praten først er i gang. For Arne kjente dem jo så godt. De var sambygdinger, partifeller og venner, og de skulle sammen inn i en valgkamp der Arne selv var ledestjerne og Arbeiderpartiets ordførerkandidat.