Ti år etter terroren:

Stoltenberg om avdøde Simon Sæbø fra Salangen: – Han hadde et stort hjerte

Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, minnes Simon Sæbø fra Salangen som en ekte AUFer, med et stort hjerte.

BEGRAVELSE: Jens Stoltenberg under Simon Sæbø (18) sin begravelse i august 2011.   Foto: Preben Olsen

nyheter

Stoltenberg var statsminister og leder i Arbeiderpartiet på det tidspunktet Anders Behring Breivik den 22. juli 2011 utførte to sekvensielle terrorangrep i Norge – først i hovedstaden mot regjeringskvartalet, så mot en sommerleir arrangert av Arbeidernes ungdomsfylking på Utøya.

Simon Sæbø fra Salangen var én av de 69 som omkom under angrepet på Utøya. Stoltenberg var selv til stede under 18-åringens begravelse, og husket han i minnetalen blant annet som den yngste deltakeren på Arbeiderpartiets landsmøte to år før terroraksjonen.