Skal du til Finland og Nord-Sverige? Her er reglene du må kunne.

Deler av Finland og Sverige er nå orange områder. Skal du på grensehandel, hytte eller campingtur er dette reglene du må forholde deg til.

GRENSEKONTROLL: Lurer du på hva reglene er for inn- og utreise mellom Norge og Sverige eller Finland? Sjekk områdene du drar til før du begir deg ut på grensehandel, hytte, eller campingtur.   Foto: TOMMY PEDERSEN/TT NYHETSBYRÅN

nyheter

Reiser du fra Norge til Finland eller Sverige trenger du ikke vise vaksinepass, gitt at områdene er markert som grønne. På generell basis trenger du ikke teste deg om du reiser fra ett grønt område til et annet. Skal du derimot på campingtur til Nord-Sverige må du passe opp for det oransje området Norrbotten, som ikke ligger langt unna Kiruna, skriver iTromsø.

– Norge tester på innpassering, men ikke på utpassering. I utgangspunktet så testes det, med mindre man har full vaksine. Vi er plassert noen kilometer fra grensen, og der står politiet og gjennomfører grensekontroll, helsepersonell tester. Først skal man til politiet, og de vurderer om du får komme til landet. Får du passere inn skal du inn til helse for testing, sier Håkon Breilid, fungerende seksjonsleder for grense- og utlendingsseksjonen i Troms Politi.