Antall unge med spiseforstyrrelser øker i nord: Lengre venteliste enn noensinne

Tidligere i juli skrev VG om at pandemien har ført til en stor økning i spiseforstyrrelser blant unge over hele landet. Ansatte ved Regionalt senter for spiseforstyrrelser i Tromsø, bekrefter at dette også er tilfelle i Nord-Norge.

FLERE TAR KONTAKT: Regionalt senter for spiseforstyrrelser har merket en økning i antall henvendelser av unge som sliter med spiseforstyrrelser under korona. (Fra venstre) avdelingsleder Børge Mathiassen, enhetsleder Sigurd Vorren, sykepleier Gudrun Gudmundsdottir, barnevernspedagog Trond Aune Johansen og student Jørgen Haraldsen. Haraldsen er profesjonsstudent i psykologi, og verdsatt sommermedarbeider.   Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

Regionalt senter for spiseforstyrrelser (RSS) er kompetansesenteret for spiseforstyrrelser for barn og unge opp til 18 år i hele Nord-Norge og Svalbard. Hit kommer de mest alvorlig syke ungdommene, skriver iTromsø.

– Det har vært en økning i henvendelser knyttet til spiseforstyrrelser, også de mer alvorlige tilfellene, sier Børge Mathiassen, avdelingsleder og psykologspesialist på barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling.