Imøteser dialog med Troms elbil-forening

– Må ha hurtigladere til neste sommer

Rådmann Hogne Eidissen i Senja kommune er positiv til at utspillet fra leder Ove Andre Nilsen i Troms elbilforening der kommunen bes ta kontakt for et samarbeid for å blant annet få minst to hurtigladere for elbil til Finnsnes.

ÅPEN FOR SAMARBEID: Rådmann Hogne Eidissen i Senje kommune er åpen for en dialog med Troms elbilforening for å få fart i en prosess som kan føre til at det kommer minst to hurtigladere på Finnsnes, og også flere ladere ute i distriktene.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Mange elbil-eiere som besøker MIdt-Troms har nok ergret seg over et store fraværet av ladestasjoner for elbiler. Og ikke minst irriterer det nok mange at på vei mot Senja er bensinstasjonen på Buktamoen den siste muligheten for en noenlunde rask nok lading av bilbatteriet. En hurtiglader gjør unna ladingen på fra fra 15 minutter og opptil en time, mens andre "tregladere" bruker mange timer.

Og mens både Buktamoen og Setermoen har fått hurtigladere, er det foreløpig ingen i byen Finnsnes. Ved rådhuset har man i dag fire såkalte "tregladere" og likeledes finnes det tre slike ladere på parkeringsplassen som Amfi har på toppen av varehuset.