Onsdag kommer klima- og miljøministeren til Målselv:

Stiller på bjørnemøte i Øverbygd

Onsdag skal klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn besøke Øvre Dividal nasjonalpark. Etter påtrykk fra blant andre fylkesordføreren tar han seg også tid til et møte om bjørnesituasjonen i midtfylket.

ØNSKET PÅ MØTE: Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn skal besøke Øvre Dividal nasjonalpark onsdag. Men han er også sterkt ønsket på et møte om bjørnesituasjonen litt lenger sør.  Foto: Fredrik Hagen/NTB

nyheter

I utgangspunktet sto ikke den brennhete bjørnesituasjonen i Bardu, Salangen og Lavangen på agendaen for statsråden. Det mente både fylkesordføreren og barduordføreren at ministeren måtte gjøre noe med.

– Vi står overfor den verste bjørnesituasjonen i Troms noen sinne, og da framstår det som litt pussig at den ansvarlige statsråden ikke benytter anledninga til å møte aktører i forvaltninga og de bøndene som er direkte berørt når han faktisk er i nabokommunen, sa fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) til Folkebladet mandag formiddag.