Koronasmitten blant soldater i Indre Troms ser ut til å flate ut:

– Ingen tegn til smitte ut i sivilsamfunnet

Onsdag formiddag var det til sammen registrert 37 smittede soldater relatert til et pub-besøk i Tromsø for halvannen uke siden. Kommuneoverlegen utelukker ikke at det vil blir registrert noen flere tilfeller, men konstaterer at det ikke er noen tegn på smitte utenfor leirportene på innlandet.

FLATER UT:  Per onsdag formiddag var det til sammen registrert 37 soldater i Indre Troms som har testet positivt for covid-19 relatert til et pubbesøk i Tromsø for drøyt halvannen uke siden. Kommuneoverlege Vidar Bjørnås er glad for at alt tyder på at smitten er begrenset til begrensede miljøer innenfor leirgjerdene, og at ingen smitte er registrert ute i sivilsamfunnet i Indre Troms. Og nå ser han tegn til at smittespredninga har begynt å flate ut.   Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Smitten er fortsatt innenfor begrensede miljøer, og det ser ut til at smitten har begynt å flate ut. Vi ser ingen tegn til villsmitte fra dette utbruddet, og heller ingen tegn til smitte ut i sivilsamfunnet knyttet til at en del smittede soldater tok rutebuss hjem fra Tromsø, sier kommuneoverlege i Bardu og Målselv, Vidar Bjørnås, og legger til at antallet smittede soldater kan komme til å stige.

– Vi får svar på noen sjudøgnstester nå, og det vil ikke være overraskende om noen av disse er positive. Men det er altså ingenting som tyder på at det er smitte utenfor begrensede miljøer der de involverte blir godt fulgt opp, sier han.