Bjørnehundene tilbake og rett i jobb

Etter at en bjørn ble sett og filmet på Fv 848 i Salangen er SNO på plass med egne bjørnehunder og forsøker å felle den

PÅ PLASS: Jegerne i det interkommunale jaktlaget har nå fått bistand fra SNO med fire bjørnehunder. De forsøker å fange opp et spor ved en bjørneobservasjon på fv 848 i går kveld  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Omtrent der storraset gikk i vinter på fylkesveien mellom Mjøsundbrua og Løksa, filmet Salangen-Nyheter tirsdag kveld en bjørn på veien med mobilkamera. Til Nordlys forteller redaktør John Henrik Larsen at han først trodde det var en hund og fikk etter hvert frem mobilen og filmet den.

Jakta pågår nå

Hundene var knapt kommet på plass før de ble satt i jobb på et forholdsvis fersket spor. Fellingsansvarlig i SNO, John Ivar Larsen forteller at jakthundene i dag mandag kom på plass for å bistå i de to skadefellingene i Bardu, Salangen og Lavangen. I går fikk flere ekvipasjer av statlige jegere med bjørnehunder beskjed om å stille med hunder til jakta. De kommer fra Lyngen, Innlandet og Trøndelag forteller han.