Ny bjørnejakt iverksettes i Bardu

Etter at to bjørner nylig ble felt i Bardu gir nå Statsforvalteren i Troms og Finnmark en ny tillatelse til skadefelling på rovdyret. Bønder anslår at det er minst fem bjørner som slår sau nå i Troms.

NY LISENS PÅ SKADEBJØRN: Assisterende Statsforvalter i Troms og finnamrk, Bård Magne Pedersen gir en ny skadefellingstillatelse på bjørn i deler av Bardu og Målselv etter nye tap av sau. I tillegg ligger det an til at bjørnejakta i Salangen og Lavangen nå vil bli forlenget.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Under et møte søndag kveld hos familien Løvhaug stilte landbruksminister Olaug Bollestad og statssekretær Widar Skogan samt to fra departementet og assisterende Statsforvalter Bård Magne Pedersen.

De fikk høre om bjørnens herjinger i distriktet i saueflokkene i områder der Stortinget har bestemt at det ikke skal værer noen bestand av de store rovdyrene. Totalt er 16 sau slått av bjørnen gjennom de siste to ukene. Også i Bardu er tapet av sau til flere slagbjørner stort denne våren og her ble nylig to bjørner skutt.