22 soldater i Indre Troms har fått påvist koronasmitte etter forrige helgs Tromsø-tur:

Er ikke bekymret for smitte ut i sivilsamfunnet

Fredag formiddag er det registrert 22 smittede soldater tilknyttet forrige helgs besøk på et utested i Tromsø. Antallet ventes å stige, men kommuneoverlegen ser foreløpig ingen grunn til uro for at smitten skal bre seg ut i lokalsamfunnet.

IKKE BEKYMRET:  Kommuneoverlege Vidar Bjørnås mener det er liten risiko for at koronasmitte skal ha spredt seg fra militærleirene og ut i sivilsamfunnet i Målselv og Bardu. Til nå er det registrert 22 smittede soldater knyttet til forrige helgs Tromsø-besøk, og antallet ventes å stige.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Jeg mener det skal være veldig lav risiko for smitte ut til lokalsamfunnet fra dette utbruddet. Tromsø varslet raskt etter forrige helgs hendelse, og Forsvaret tok hardt i med tiltak med det samme, sier kommuneoverlege i Bardu og Målselv, Vidar Bjørnås.

Det er nå registrert 22 smittede soldater som alle kan knyttes til et besøk på utestedet Heidi's i Tromsø. 14 av de smittede har tilhold på Bardufoss, fem på Skjold og tre på Setermoen.