Felte bjørn nummer to i Bardu

Onsdag kveld ble nok en bjørn skutt i Bardu, ved Moholt i Salangsdalen, ikke langt unna Polar Park. Dermed avsluttes skadefellingen i Bardu, men fortsetter i Lavangen og Salangen.

TO BJØRNER SKUTT: I Bardu ble bjørn nummer to skutt etter en intens jakt i nær ti timer med spesialtrente sporhunder fra Øvre Bardu over tre fjell til Salangsdalen.  Foto: Privat

nyheter

Ved halv to-tida onsdag ble enda en bjørn sett på samme viltkamera som sist som endte med at det interkommunale jaktlaget i Salangen og Bardu felte en bjørn for to dager siden.


Én nede – to igjen

Mandag kveld ble ei binne felt i Bardu. Det betyr at én av de tre bjørnene det er gitt fellingstillatelse på i Bardu, Salangen og Lavangen nå er tatt ut, men fortsatt skal det jaktes på én bjørn i Bardu og én i Lavangen/Salangen.


Viltkamera var plassert ovenfor Øimo gård i Øvre Bardu der den oppsøkte et kadaver av en elgkalv som jegerne tror bjørnen har slått. Etter en times tid var jaktlaget i gang med SNO sine spesialtrente sporhunder satt i jobb, forteller jaktleder Kristian Hanstad i Bardu. Først fulgte to hunder etter før de ble tatt ut og nok en hun satt på.