Én nede – to igjen

Mandag kveld ble ei binne felt i Bardu. Det betyr at én av de tre bjørnene det er gitt fellingstillatelse på i Bardu, Salangen og Lavangen nå er tatt ut, men fortsatt skal det jaktes på én bjørn i Bardu og én i Lavangen/Salangen.

FØRSTE SIDEN 2009: Binna som ble felt i Storfjellet nederst i Sørdalen mandag kveld, var den første bjørnen som ble felt i Bardu siden 2009. Nå fortsetter jakta på ytterligere én skadevolder i Bardu, samt én i Lavangen/Salangen.  Foto: Privat

nyheter

– Vi fikk et bilde av en bjørn på viltkamera ved 19-tida, og da fikk fellingslederen organisert mannskap. Det ble brukt to løshunder i søket, og disse fikk los ganske fort. Bjørnen ble så felt på drøyt 300 meters høyde i Storfjellet, ovenfor Lunde, nederst i Sørdalen, sier regional fellingsleder for Statens Naturoppsyn (SNO) i Nord-Norge, John-Ivar Larsen.

Felt på 60 meter

Larsen er i Bardu for å bistå det lokale skadefellingslaget i jakta på bjørnene det er gitt fellingstillatelse på, og han er fornøyd med at én del av oppdraget nå er løst.