Stormøte om bjørnens herjinger:

– Forvaltninga må drive forebygging og få mer ressurser

Bønder og reindriftsutøvere fikk luftet ut frustrasjonen sin i et møte med Statsforvalter, ordførere og leder av rovviltnemda på Fjellkysten søndag kveld. De etterlyste helikopter til jakta, profesjonelle jegere med hund og aktiv forebygging. Statsforvalterne kom dem i møte.

MØTE: Søndag kveld var flere samlet på Fjellkysten for et stormøte om bjørnens herjinger.   Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Etter at elleve kadaver er funnet ihjelrevet av bjørn i Salangen og Lavangen de siste dagene, er jakta på en bjørn i gang. Ordførerne Hege Myrseth Rollmoen og Sigrun Wiggen Prestbakmo samlet bønder og reindriftsutøvere samt Statforvalter Elisabeth Vik Aspaker (via Teams), seniorrådgiver Andreas Røsæg og leder av rovviltnemnda John Karlsen på Fjellkysten søndag ettermiddag. Det er også gitt skadefelling på to bjørn som herjer i Bardu.


Bjørneangrep stopper Sandras valgkamp: – Forvaltninga svikter totalt

Sps medlemsmøte og program i Harstad mandag er utsatt etter bjørneangrep i Lavangen i helgen. Angrepene skal ha gått ut over Stortingskandidat Sandra Borchs (Sp) familiegård.


Sterke vitnesbyrd

– Det SNO sier, er at det er mest sannsynlig at det er en ung bjørn som slår kun for å drepe. På noen dyr er jurene tatt, på andre er de ikke rørt og på en hadde den bare bitt den over nesen og spist av juret. Hos Terje Paulsen var en i livet da de fant den. Det er tøft for å se på, sier bonde Arve Borch mens han blir helt forbalet og må ta en kunstpause mens han orientere de tjuetalls fremmøtte og Statsforvalteren.