Jegerne i gang med bjørnejakta: – Har med hunder som skal være blant det beste i Norge

Lørdag kveld samlet jegerne fra det interkommunale skadefellingslaget seg for å starte bjørnejakta i Salangen og Lavangen.

JEGERNE GÅR I GANG: Bønder som har mistet sau og jegerne fra jaktlaget som har fått i oppdrag å ta ut en bjørn i Salangen og Lavangen samlet seg til en orientering i Bakli-krysset lørdag kveld. Foran jaktleder Ernst Kjetil Eriksen.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Etter at sola gikk ned bak Reitetindan samlet jegerne fra det interkommunale jaktlaget seg i krysset ved Baklia lørdag.


Jakter på tre bjørn i tre kommuner

I løpet av dagen er det gitt fellingstillatelse på to bjørner til i Lavangen, Salangen og Bardu.


Et varsel om at en bjørn ble sett i området ble raskt sjekket ut men viste seg å ikke være riktig. Deretter samlet bønder som har tapt sau til bjørnen seg med jegerne som var i ferd med å planlegge hvordan jakta skulle skje. Flere var kledd i jaktklær og klare til å rykke ut. – Nå skal vi komme i gang og se, sa jaktleder Ernst Kjetil Eriksen fra Skånland på spørsmål om hvordan han vil organisere jakta.