Dette blir Bardu skole og kulturarena

Senterpartiets Gro Bjerregaard var ikke helt fornøyd med de tre siste bokstavene i prosjektgruppas forslag, og hun fikk med seg et samlet kommunestyre på endringsforslaget.

HAR FÅTT NAVN:  Bardu skole og kulturarena blir navnet på nybygget som senere i år skal stå ferdig på Setermoen.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

Det er ikke hver dag at politikerne i Bardu får æren av å døpe et bygg til over 400 millioner, men torsdag fikk de nettopp det. Prosjektstyret foreslo at navnet på den nye skolen skulle være "Bardu skole og kulturhus", men fra talerstolen argumenterte nevnte Bjerregaard for at "kulturarena" var et mer dekkende navn for innholdet i huset enn det "kulturhus" ville være.

Men siden dåp er alvorlige saker ønsket bardupolitikerne et enstemmig vedtak, og derfor ble det, etter forslag fra Arbeiderpartiets Roald Linaker, gjennomført ei prøveavstemning. Da den var enstemmig i favør Bjerregaards forslag, kunne man endelig stemme på ordentlig.