Søker om skadefellingstillatelse på bjørn i to nye kommuner

Både Lavangen og Salangen har søkt om skadefellingstillatelse på bjørn til Statsforvalteren fredag kveld. Ordførerne i begge kommuner gir uttrykk for at fellingstillatelse må gis straks og samarbeider med Bardu.

FELLES SØKNAD: Etter at sau er funnet drept er det gått ut en søknad om felling av slagbjørn i Salangen og Lavangen. Fra før av er det gitt tillatelse til felling av bjørn i Bardu. Nå koordineres dette mellom de tre kommunene.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

– Det har gått ute en søknad om felling fredag kveld straks SNO konstaterte at det var en bjørn som hadde tatt sau i både Lavangen og Salangen kommune fredag kveld. Saksbehandlerne i Bardu, Salangen og Lavangen er koordinerte i denne saken. Vi har ikke hatt en sånn situasjon her hos oss i mine 23 år i Salangen. Det er et relativt omfattende angrep fra bjørn i tre kommuner nå, sier ordfører Sigrunn Wiggen Prestbakmo i Salangen.

Folk står klar

Hun presiserer at det ikke skal være bjørn i dette området og at det nå er viktig at myndighetene straks bidrar til at bjørnen blir tatt ut.