Senjarederi kjøper opp rederi på Vestlandet til en halv milliard

Senjarederiet Oddvar Nes AS utvider og kjøper opp fiskebåtrederiet Vesterhav AS i Sogn og Fjordane til en halv milliard.
nyheter

Fiskebåtrederiet Oddvar Nes AS i Botnhamn på Senja har inngått avtale om å kjøpe samtlige aksjer i Vesterhav AS, et fiskebåtrederi som i dag eies og drives fra Bulandet i Sogn og Fjordane.

Utvikle flerbåtsrederi

Styreleder i Oddvar Nes As, Ole-Martin Lund Andreassen, opplyser at rederiet har en ambisjon om å utvikle et flerbåtsrederi innenfor stor kyst, med helårig driftsgrunnlag på pelagisk fiske og fiske etter torsk og annen hvitfisk. Rederiet har i dag fartøyene «Lise Beate» fra 2003 og den moderne hybridbåten «Trondskjær» som ble kjøpt ny i 2018. Når de nå kjøper opp Vesterhav AS er planen å bytte ut gamle «Lise Beate» med et nytt og moderne kystfartøy fra 2014 som Vesterhav eier. «Lise Beate» skal etterhvert selges ut.