Satser milliarder på nye trålere og ferske fiskepakker: – Vi prøver å tjene penger

Milliardærene Bjarte Tunold og Per Magne Grøndahl bestilte ny tråler til 600 millioner midt under pandemien, nå vil de gjøre det Kjell Inge Røkke aldri fikk til: Å drive lønnsom fiskeindustri i Norge.

MILLIARDÆRER: Milliardærene Bjarte Tunold og Per Magne Grøndahl satser flere milliarder kroner på nye trålere og fabrikker langs kysten.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

En svær grønn tråler på størrelse med et par lokomotiver losser fersk torsk ved Nergård-konsernets fiskebruk i bygda Senjahopen. Måsene skriker mens en truck henter gule kar med torsk fra den nye tråleren «Senja» og kjører fisken inn på fiskebruket, der arbeiderne står klare til å filetere torsken.

– Det er en kjempebåt. Vi får mye skryt for kvaliteten. Det er topp kvalitet på fersk torsk, sier fisker Vetle Berntsen (24).