Fant drept sau ikke langt unna bjørneobservasjon

Erna og Birgitte Bratsberg fant en drept sau i Lavangen få kilometer fra der Tormod Berg samme morgen så en bjørn på fylkesveien. Åstedet ligger ved like ved 30-trimmen sin populære turrute.

NÆR ROVDYR: Erna og Birgitte Bratsberg valgte å avbryte trimturen i Soløymarka ovenfor Fjellkysten i Lavangen da de fikk vite at det var stor sannsynlighet for at bjørn hadde drept en sau de fant.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

– Vi vet jo ikke om den var drept av en bjørn, sier Erna Bratsberg som var på tur opp Styggedalen fra Fjellkysten.

Hun og datter Birgitte skulle gå en trimtur etter 30-trimmen sin rute inn Soløybotn og ned til Ta ved kirka. Sauen de fant har merker etter slag eller bitt og ligger med vomma flerret ut like ved skogsbilveien i Soløy-marka.