Høyre klarer ikke mobilisere velgerne i Troms: – Viser at vi har et godt utgangspunkt for valgkampen

Høyre står på stedet hvil i den nye meningsmålingen. Det er dårlig nytt.

NEDGANG: Erlend Svardal Bøe er Høyres førstekandidat i Troms. Han mener partiet har et godt utgangspunkt foran valgkampen til tross for at de ikke klarer ikke å mobilisere så mange av sine velgere i Troms.  Foto: Ronald Johansen/iTromsø

nyheter

– Det er en lang vei å gå for Høyre for å beholde regjeringsmakta, sier samfunnsforsker Jonas Stein ved Universitet i Tromsø.

I ei fersk meningsmåling Norstat har gjennomført for NRK har Høyre i Troms ei oppslutning på 16,8 prosent. I meningsmålingen fra april hadde partiet 17 prosent oppslutning. Det er fortsatt et godt stykke bak valgresultatet fra 2017, da de fikk 20,5 prosent av stemmene.