Topptung seanse på Bardufoss flystasjon:

Starter banebrytende teknologisatsing i Indre Troms

Nye innovasjonsarenaer skal hjelpe Forsvaret med å ta i bruk ny norsk teknologi raskere. Fredag fikk forsvarsministeren og forsvarssjefen et innblikk i satsinga som skal ha base på Setermoen.

FIKK SE: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (t.v.) og forsvarssjef Eirik Kristoffersen fulgte spent med da den jammesikre FX20-dronen ble demonstrert på Bardufoss fredag.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

Fredag 11. juni åpnet forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og forsvarssjef Eirik Kristoffersen innovasjonsarenaen ICE worx Setermoen. Begivenheten fant sted på Bardufoss flystasjon, der Forsvarets Forskninstitutt var vertskap for en seanse hvor også hærsjefen, HV-sjefen og direktøren for Interesseorganisasjonen for forsvars- og sikkerhetsindustrien deltok.

Med utgangspunkt i Indre Troms skal forskere og ingeniører samarbeide med norske teknologibedrifter og militære avdelinger i Forsvaret om å teste og utvikle ny teknologi som kan styrke forsvarsevnen i nordområdene. Arenaen drives av Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og vil få base på Setermoen.