Mannen bak dobbeltdrapet i Dyrøy må bli i fengsel - fortsatt for farlig for samfunnet

Det er fortsatt ikke trygt å slippe mannen som i 1998 ble dømt for dobbeltdrapet i Dyrøy i Troms, ut i samfunnet, mener retten.

I dette huset drepte den nå 47 år gamle mannen det første av sine to tilfeldige ofre i 1996. Nå skal Høyesterett ta stilling til om mannen kan dømmes til lang forvaring for å ha kommet med drapstrusler kort tid etter at han var ferdig med 18 års soning for dobbeltdrap. Arkivfoto: Eivind Davis NTB scanpix 

nyheter

Den nå 52 år gamle mannen ble i januar 1998 dømt til 18 års fengsel og ti års sikring for å ha knivdrept to tilfeldige pensjonister i deres respektive hjem på Dyrøy i Troms halvannet år tidligere. Sikringsdommen fra i Hålogaland lagmannsrett ble senere konvertert til 18 års forvaring med en minstetid på 10 år.


Dobbeltdrapsdømt mann dømt for trusler

Oslo (NTB): En 48 år gammel mann fra Troms er i Høyesterett idømt forvaring i tre år for trusler. Han var tidligere dømt for dobbeltdrap.


Straffen ble forlenget med tre års forvaring i 2016, da mannen ble dømt for å ha drapstruet flere personer. Trusseldommen og en fersk sakkyndig erklæring, hvor det framgår at «observanden har høy risiko for fremtidig vold» har vært avgjørende for Ringerike, Asker og Bærum tingrett. Retten fastslår at det fortsatt er «en særlig nærliggende fare for at han vil utøve alvorlig voldskriminalitet dersom forvaringen ikke forlenges».