Bonde dømt til fengsel etter dyretragedien i Målselv

Målselvbonde dømt til fengsel i ett år og åtte måneder etter at over 80 sauer ble funnet døde i fjøset i fjor.

DYRETRAGEDIE: 13. september 2020 rykket veterinærvakta i Målselv ut etter en bekymringsmelding om dyrehold. Det ble funnet over 80 døde sau og lam. Dagen etter gjorde blant annet politiet og Mattilsynet undersøkelser på gården.  Foto: Politiet

nyheter

I september i fjor ble over 80 sauer funnet døde i et fjøs i Målselv.


Fant over 80 døde dyr i fjøs

Det ble mandag funnet over 80 døde sauer i et fjøs i Midt-Troms.


Dyreholdet på gården ble da avviklet etter ordre fra Mattilsynet, og i slutten av mai gikk saken for Nord-Troms og Senja tingrett. Bonden stod tiltalt for grove brudd på dyrevelferdsloven og erkjente straffskyld i retten.