Miljødirektoratet: Ikke fang rumpetroll uten tillatelse

For å hindre spredning av sopp blant amfibier er det nå ikke lenger lov å fange rumpetroll uten tillatelse.

RUMPETROLL: For å unngå spredning av amfibiesopp har Miljødirektoratet fjernet unntaket i forskrift som gjorde det tillatt å samle inn rumpetroll for å se på utviklingen til frosk. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB  Foto: Gorm Kallestad

nyheter

– Det kan være spennende å følge utviklingen fra rumpetroll til frosk, men dessverre står det ikke så bra til med amfibiene våre. De trues av amfibiesopp, men også av forurensning, klimaendringer og gjengroing og nedbygging av dammer, sier seksjonsleder Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet i en pressemelding.

Må søke om tillatelse

For å unngå spredning av amfibiesopp har direktoratet fjernet unntaket i forskrift som gjorde det tillatt å samle inn egg/rumpetroll av buttsnutefrosk for å se på utviklingen til frosk. Nå må man, som for alt annet vilt, søke om tillatelse til innsamling.