– Synes det er artig å ha noe som ingen andre har

Finnsnes Dykk- og Anleggservice (FDA) sparer ikke på konfekten når de bygger nye servicebåter. Her er firmaets siste nyanskaffelse, den 25 meter lange og 13 meter brede katamaranen «FDA Astri».

KRAFTPLUGG: Den nye katamaranen «FDA Astri» er utstyrt med to kraftige kraner; den største på 200 tonn/meter og den minste på 100 tonn/meter. Båten skal ha et mannskap på fire.  Foto: FDA

nyheter

FDA fikk overlevert katamaranen fra verftet Salthammer Båtbyggeri fredag i forrige uke. Kontraktssummen var opprinnelig på 65,5 millioner kroner, men påplussinger underveis i blant annet ROV til 5 millioner og mer elektronikk for 2 millioner kroner gjorde at den endelige summen endte på vel 74 millioner kroner.

– Dette er den største katamaranen vi har bygget. Det er blitt veldig dyrt, men vi håper at fartøyets kapasiteter skal gi oss oppdrag vi ellers ikke ville fått. Vi er nå i stand til å utføre enda tyngre fortøyningsjobber på enda mer værutsatte lokaliteter mer effektivt og sikkert enn før. Det håper vi kundene vil sette pris på. Nå har vi en så rå båt at vi om så kan feste konkurrentene i stroppa og heise dem på dekk, ler daglig leder Keneth Larsen i FDA.