Nytt smittetilfelle i Senja — nærkontakter i flere kommuner

Senja kommune fikk torsdag påvist et nytt tilfelle av covid-19.
nyheter

Det opplyser kommunen i en pressemelding torsdag kveld. Vedkommende er satt i isolasjon og en nærkontakt i Senja kommune er også satt i karantene. Det er ikke sikker smittevei.

Den smittede har deltatt i et arrangement i en annen kommune, og de andre deltakerne på dette arrangementet er definert som nærkontakter. Deltakerne er fra flere kommuner og de andre berørte kommunene er informert.

– Senja kommune ber befolkningen huske på smittevernreglene, holde avstand, holde antall nærkontakter lavt, ha lav terskel for testing ved symptomer eller mistanke om eksponering for smitte. I tillegg bør flest mulig laste ned Smittestopp-appen. Det er økende smitte i Troms og Finnmark. Smittestopp-appen kan gi deg informasjon hvis du har vært i nærheten av noen smittede, eller motsatt: varsle andre brukere av appen hvis du selv blir smittet, melder kommunen.