Takket ja til sjefsstillingen i Hurtigruten midt i smitteskandalen i fjor høst: – Kjedelig med helt normal drift

Hedda Felin ser på oppgaven å snu omdømmet til Hurtigruten som «en skikkelig utfordring» som hun ikke klarte å motstå.

NY DIREKTØR: Hedda Felin tiltrådte som administrerende direktør i Hurtigruten 1. mars. Hun mener at selskapet nå ser lyset i enden av tunnelen og at drifta vil normalisere seg for ut over høsten og inn i 2022.   Foto: HURTIGRUTEN

nyheter

Koronapandemien har rammet reiselivsbedriftene hardt, men Hurtigruten fikk seg en ekstra smell da det brøt ut koronasmitte om bord på «MS Roald Amundsen» i slutten av juli i fjor, skriver iTromsø. Driftsdirektør i Hurtigruten, Bent Martini, var om bord på skipet da skipet la til kai i Tromsø og har siden forlatt stillingen. I mai kom nyheten om at Martini starter som toppsjef i Havila Kystruten, som skal konkurrere med Hurtigruten på ruta mellom Bergen og Kirkenes.

Hurtigruten har skilt Hurtigruten Norge, som skal seile langs norskekysten, fra Hurtigruten Expeditions, som skal gå til destinasjoner i utlandet. Sistnevnte selskap ledes av Asta Lassesen.