Oppdrettsplattformen i Salangen:

Vurderer frakt gjennom nordøstpassasjen

Om oppdrettsplattformen FjordMax bygges i utlandet kan det bli aktuelt med frakt gjennom nordøstpassasjen til Salangen. – Det blir i tilfelle halve distansen, sier prosjektleder Karl Erik Bekkeli.

FJORDMAX: Slik blir oppdrettsplattformen Fjordmax når den er ferdig  Foto: Illustrasjon: NSK Ship design

nyheter

Det dreier seg om det største investeringsprosjektet i Salangen noensinne. Et gigantprosjekt, estimert til opp imot 800 millioner kroner. Og det kan føre til 100 nye arbeidsplasser i Salangen. Folkebladet hadde fredag kontakt med ledelsen i oppdrettsselskapet, Odd, Ken Rune og Karl Erik Bekkeli. Da var de på SINTEF i Trondheim under testing av modellen av FjordMax.

Vurderer nordøstpassasjen

- Vi har nå starta forhandlinger med flere verft for byggingen. Noen har vi ikke gått videre med og noen har vi fortsatt med. Vi regner med å stå igjen med tre-fire verft som vi forhandler med til slutt, sier Odd Bekkeli.