Bekymret for aldersbestemt fotball: – Vi mister spillere

Onsdag kveld sendte lederen for Troms Fotballkrets Jo Are Vik et brev til ordførere, kommunedirektør og kommuneleger i Troms, hvor han fremmet forslaget om å sette i gang aldersbestemt fotball på kryss og tvers av kommunene.

BEKYMRET: Styrleder i FIL Fotball Øivind Søreng er redd for å miste spillere. Her ved en tidligere anledning.   Foto: Knut Løkse Nilssen

nyheter

Bakgrunnen for brevet var de nye retningslinjene som tredde i kraft 27. mai hvor regjeringen åpnet for at lag fra små kommuner kunne reise til nabokommunen for å konkurrere.

Tidligere har det kun vært tillatt å spille fotballkamper i egen kommune for barn- og ungdom. Dette har gjort at ungdomslagene i andre kommuner enn Tromsø i praksis har vært uten motstander, mens enkelte barnelag har hatt motstandere i kommunen. Troms Fotballkrets ønsket å tolke «nabokommunen» som en åpning av aldersbestemt fotball innenfor de geografiske områdene Nord-Troms, Midt-Troms og Tromsø-området.