Flagget til topps da Høgtun offisielt ble Målselv-eiendom:

– En stor dag for Målselv!

Det var høytid i Målselv-vårlufta torsdag. Selvfølgelig, for endelig kom Høgtun hjem til den kommunen skoleeiendommen har vært en viktig del av.

ÅPNET:  Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (t.v.) og målselvordfører Bengt Magne Luneng foresto den offisielle åpninga av Høgtun kulturklynge. De tidligere videregåendeskolelokalene er nå offisielt overrakt fra Troms og Finnmark fylkeskommune til Målselv kommune.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

Festivitasen var så betydelig som festivitas kan bli innenfor koronatrygge 2021-rammer da Høgtun offisielt ble overrakt fra Troms og Finnmark fylkeskommune til Målselv kommune. Det var i mars det ble kjent at Målselv kommune kjøper eiendommen som tidligere huset Høgtun videregående skole for 4,2 millioner kroner fra Troms og Finnmark fylkeskommune, og målet med overtakelsen er altså å utvikle et arnested for kreativ næring kalt Høgtun kulturklynge.

Regional betydning

– Nå skal eiendommen fylles med masse godt innhold og så mye aktivitet som mulig, til beste for både området her og landsdelen for øvrig, sa fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo da han ønsket Målselv lykke til videre på kulturklyngeferden.