Skoler og helseinstitusjoner landet over kan bli rammet av storstreik

Til sammen 20.000 offentlig ansatte kan være i streik fra torsdag dersom meklingen i årets lønnsoppgjør i stat og kommune ikke fører fram.

STREIK: Det kan bli storstreik dersom partene i oppgjøret i staten og kommunene, samt Oslo kommune, blir enige i meklingen innen midnatt natt til torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB  Foto: Fredrik Hagen

nyheter

Tirsdag gikk startskuddet for meklingen hos Riksmekleren for oppgjøret i staten og kommunene, samt Oslo kommune. Dersom partene ikke blir enige innen klokken 24.00 natt til torsdag, ligger det an til storstreik blant offentlig ansatte.

I år har særlig lærerne og sykepleierne gått høyt på banen med krav om mer i lønningsposen, ikke minst fordi offentlig sektor ble grundig forbigått av privat sektor i fjor.