Laksen når nye prisrekorder mens torskeprisene stuper. Men på denne øya er de mest opptatt av å overleve på livsfarlige sjømatveier

På innsiden av Arnøya kan lakseoppdretteren juble for rekordpriser for sjette år på rad. På yttersia av øya opplever det tradisjonelle fiskebruket sin kraftigste bølgedal i moderne tid. Men det er noe annet som opptar øyværingene mest.

ARNØYA: Etter et år med korona kommer laksen bedre ut enn torsken. Til venstre Maria Kristiansen og Sigmund Jørgensen ved Årvikbruket. Til høyre Håvard Høgstad hos Arnøy Laks. Under ser man standarden på fylkesvei 7940.   Foto: Jørn Mikael Hagen

nyheter

– At liv ikke har gått tapt er paradoksalt nok årsaken til at vi ikke blir hørt sentralt, forteller formann Sigmund Jørgensen ved fiskemottaket Årvikbruket på Arnøya i Troms.

Han snakker om de ekstremt rasutsatte veiene på den naturskjønne øya.