Sandra Borch vikarierer under lamminga:

– Vi vil gi bøndene det de krever under jordbruksoppgjøret

Etter at jordbruksoppgjøret for bøndene strandet og havner direkte i Stortinget, vil Sandra Borch (Sp) gå for å oppfylle bøndenes krav på 2,1 milliarder kroner. Ellers frykter hun det blir lite jordbruk igjen, særlig i distriktene, hevder hun mens hun tar i mot nyfødte lam på heimgården.

VIKAR: Sandra Borch har perm fra Stortinget og er heime på gården med ansvar for lamminga i ei uke. – Det er vårens vakreste eventyr og se nytt liv komme til, sier hun. Men inntekten for bønder er for dårlig, påpeker hun.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Sandra Borch skuer ut over sauene i fjøset på heimgården som er i full gang med lamminga. Flere ferske små nøster på knappe kiloen breker og varmer hverandre i dunge under ei varmelampe sammen med søya.

– Disse er bare noen dager gamle men veldig søte, sier Sandra som har vært heime og hjulpet papp Arve Borch i ei uke som hun har for vane.